Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Istennek meg kell oldania a problémáimat
  2016-08-04 17:49:41, csütörtök
 
  Az ilyen gondolkodás két dolog miatt is megtévesztő. Először is, Istent egy kozmikus dzsinné alacsonyítja le, aki csupán azért létezik, hogy szolgáljon és megelégítsen minket. Nem több, mint fizetett szolga, aki azonnal rohan, amint csengetünk érte. Ez a hazugság biztos út a csalódáshoz és kiábránduláshoz: Ha van még megoldásra váró problémánk, az nyilván azt jelenti, hogy Isten cserbenhagyott minket.
Másodszor pedig azt sugallja, hogy életünk célja a problémamentes élet. Mindentől meg kell szabadulnunk, ami nehéz vagy kellemetlen. Társadalmunk arra van kondicionálva, hogy elhiggye: nem szabadna együtt élnünk a problémákkal, és minden egyes problémát ,,meg kell oldani".

*Fáj a fejed? Vegyél be egy tablettát!
*Nem kedveled a főnöködet? Add be a felmondásodat és keress másik munkát!
*Nem tetszik a lelkipásztor prédikációjának stílusa? Keress másik gyülekezetet!
*Nincs pénzed új kocsira? Vegyél fel hitelt!
*Nem vesznek észre a férfiak? Flörtölj egy kicsit, és hordj olyan ruhát, ami vonzza a tekintetet.
*Érzéketlen a férjed, rá van kattanva a sportra, és már nem olyan romantikus, mint amikor randiztatok? Találj egy olyan férfit a munkahelyeden (vagy a gyülekezetben), aki törődik veled és meghallgat!

Sok ember számára a ,,keresztyénség" csupán újabb mód arra, hogy megoldják a problémáikat. Imádkozz, higgy Istenben, és elegendő pénzed lesz a bankban, a barátod meggyógyul rákos betegségéből, többé nem leszel magányos, megmenekül a házasságod, lázadó gyermekeid megbékélnek Istennel, azonnali győzelmet aratsz a bűn fölött, nem kell többé rossz szokásokkal küzdened, egészséges és boldog leszel.
Holly esetében ez a hazugság volt hatással a túlzott ételfogyasztás problémájára:

Gondom volt az evéssel és a túlsúllyal. Állandóan imádkoztam Istenhez a szabadulásért, de imáim és indítékaim önzőek voltak. Jól akartam kinézni. Azonnali eredményeket akartam anélkül, hogy áldozatot kellene hoznom, vagy keményen megdolgoznom ezért. Így imádkoztam: ,,Uram, beragadtam egy kerékvágásba. Próbálom gyakorolni az akaraterőmet, de nem megy. Kérlek, oldd ezt meg valahogy. Add nekem a Te erőd, hogy leküzdjem ezt a problémát." De minden hiába volt.

Az ilyen megtévesztő gondolkodásmód megmagyarázza, miért olyan dühödt, keserű és frusztrált sok keresztyén nő. Azt hitték, ha elfogadják Jézust, gyülekezetbe járnak, és megpróbálnak ,,jó keresztyén életet" élni, majd nem lesznek problémáik. Az engedelmes élet valóban sok problémától megőriz minket, ami az Istentől és az ő útjaitól külön élt élet természetes következménye. De nem jelenti azt, hogy azok, akik Krisztust követik, mentesek lesznek a problémáktól.
Az Igazság az, hogy az élet nehéz. Bukott világban élünk. Azok is földi testben élnek, akik megváltattak, és ők is szembesülnek a kísértés, a bűn (a saját és mások bűnei), a betegség, a veszteség, a fájdalom és a halál valóságával. A keresztyén lét - még akkor is, ha érett, Isten szerint való keresztyének vagyunk - nem helyez minket valamiféle mennyei bábba, ahol érzéketlenné válunk a fájdalommal szemben. A bűn sérelmeitől addig nem szabadulunk meg teljesen, amíg Isten új eget és új földet nem alkot. Egészen addig könnyek, fájdalom, nyomás, és problémák várnak ránk.
De - és most jön a jó hír - Isten nem zárkózik el a problémáinktól, és nem értetlenül áll előttük. Nem csak ül a mennyben, és nézi, vajon sikerül-e túlélnünk. Nem. A Biblia Istene ,,mindig biztos segítség a nyomorúságban" (Zsoltárok 46:2). Persze ez nem azt jelenti, hogy meglengeti a varázspálcáját, és eltünteti minden problémánkat, hanem azt, hogy a nyomást és a problémákat használva az ő Fia, Jézus Krisztus képére formálja az életünket, aki ,,szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet" (Zsidókhoz írt levél 5:8).
Szeretnénk, ha Isten megoldaná minden problémánkat. Ő ehelyett így szól: ,,Célom van a problémáiddal. Arra szeretném használni őket, hogy átformáljalak, s felfedjem kegyelmemet és hatalmamat a világnak." Ez az Igazság - és az Igazság szabaddá tesz.

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: engedelmességet, prédikációjának, kiábránduláshoz, szenvedéseiből, gondolkodásmód, problémamentes, problémáinktól, ételfogyasztás, cserbenhagyott, varázspálcáját, problémáiddal, nyomorúságban, kondicionálva, átformáljalak, felmondásodat, következménye, gyülekezetben, keresztyénség, szabadulásért, munkahelyeden, megmagyarázza, megdolgoznom, társadalmunk, problémájára, szabadulnunk, eredményeket, kerékvágásba, problémáikat, betegségéből, érzéketlenné, gyülekezetet, problémáktól, problémánkat, megpróbálnak, lelkipásztor, megváltattak, ilyen gondolkodás, kozmikus dzsinné, hazugság biztos, problémamentes élet, lelkipásztor prédikációjának, olyan férfit, barátod meggyógyul, hazugság volt, túlzott ételfogyasztás, ilyen megtévesztő, engedelmes élet, élet nehéz, halál valóságával, fájdalommal szemben, problémákat használva, Biblia Istene, Jézus Krisztus, Nancy Leigh DeMoss,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  A Föld napja  William Shakespeare idézet  A világnak égető szüksége van ...  A Gömb  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Az udvariasság alapja: önismer...  képre írva  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A Gömb  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Április 22. a Föld napja,  Vannak arcok  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam Krisztinától  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  A föld szépségéért  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Az idő elsodorja létezésünk  Próbálkozni kell ahhoz,  Gaál Viktor gondolata  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ahogy emelkedik a rezgés...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  A fák lelke  Volt egy...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Szent György napi hiedelmek, s...  Egyszerűen  Beney Zsuzsa  Gárdonyi Géza - Április végén  A végzet az  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Miért nem menti meg Jézus...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ilyen gondolkodás, kozmikus dzsinné, hazugság biztos, problémamentes élet, lelkipásztor prédikációjának, olyan férfit, barátod meggyógyul, hazugság volt, túlzott ételfogyasztás, ilyen megtévesztő, engedelmes élet, élet nehéz, halál valóságával, fájdalommal szemben, problémákat használva, engedelmességet, prédikációjának, kiábránduláshoz, szenvedéseiből, gondolkodásmód, problémamentes, problémáinktól, ételfogyasztás, cserbenhagyott, varázspálcáját, problémáiddal, nyomorúságban, kondicionálva, átformáljalak, felmondásodat, következménye, gyülekezetben, keresztyénség, szabadulásért, munkahelyeden, megmagyarázza, megdolgoznom, társadalmunk, problémájára, szabadulnunk, eredményeket, kerékvágásba, problémáikat, betegségéből, érzéketlenné, gyülekezetet, problémáktól, problémánkat, megpróbálnak, lelkipásztor, megváltattak, problémákkal, gyülekezetbe, keresztyének, akaraterőmet, szembesülnek, megelégítsen, alacsonyítja, kegyelmemet, randiztatok, megtévesztő, természetes, sérelmeitől, szabadulunk, megbékélnek, kellemetlen, valóságával, fájdalommal, problémától, gondolkodás, problémákat, csalódáshoz, szokásokkal, valamiféle, keresztyén, meggyógyul, szeretnénk, hatalmamat, megmenekül, házasságod, meghallgat, elfogadják, romantikus, problémáik, imádkoztam, gyakorolni, engedelmes, frusztrált, szolgáljon, beragadtam, érzéketlen, tekintetet, indítékaim, problémánk, meglengeti, egészséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5510
  • e Hét: 39286
  • e Hónap: 68598
  • e Év: 256400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.